Do Gerbócovej literárnej Sniny zaslali domáci a zahraniční autori 338 prác

22.11.2011 Snina

Snina 21. novembra (TASR) - Mesto Snina vyhodnotilo v týchto dňoch v spolupráci s Mestským kultúrnym strediskom (MsKS) 10. jubilejný ročník autorskej súťaže, známej ako Gerbócova literárna Snina. Súťažná porota vyberala najhodnotnejšie príspevky spomedzi 338 zaslaných prác, ktoré vytvorilo 180 autorov zo Slovenska, Chorvátska, Francúzska, Rumunska, Českej republiky a Luxemburska.
Podľa slov riaditeľa MsKS Daniela Andráška sú jednotlivé súťažné práce vytvorené začínajúcimi autormi, ktorí doteraz svoju poéziu či prózu nikde nepublikovali. Ako dodal, adresátmi príspevkov sú okrem našincov už tradične aj zahraniční Slováci žijúci mimo pôvodnej vlasti svojich rodičov. Všetci musia splniť základnú podmienku - zhotovené diela musia byť napísané v slovenskom jazyku.
\"Súťaž je rozdelená do štyroch kategórií, od detí až po dospelých tak pre poéziu, ako i prózu,\" uviedol Andráško s tým, že odborná porota udelila po vyhodnotení tohtoročnej Gerbócovej literárnej Sniny ocenenia 24 domácim a zahraničným autorom.
Podľa riaditeľa MsKS si medzinárodná súťaž získava medziročne stále viac priaznivcov. \"Na budúci rok budeme pripravovať Zborník vybraných ocenených prác zo všetkých desiatich ročníkov,\" podotkol Andráško.
Jubilujúca literárna súťaž nesie názov po básnikovi Jozefovi Gerbócovi, ktorý pochádzal zo Sniny.  
 

Vyberte región